Bra att veta

Boende

Våra boenden kan erbjuda dig ett bekvämt boende där du vaknar utvilad och redo för en dag av fiske eller för att utforska allt som Senja har att erbjuda.

Med totalt 40 bäddar kan vi erbjuda plats för både små sällskap eller större företagsgrupper. Våra boendealternativ är fördelade i sju 4-bäddsrum, en lägenhet med 4 bäddar och den fristående Villan med 8 bäddar.


Restaurang

Precis intill vattnet finner ni campens restaurang. Här kan ni äta och dricka på någon av restaurangens 65 sittplatser med en enastående utsikt över Steinfjorden.
Ett perfekt sätt att koppla av och umgås efter en lyckad fisketur!


Fisket

Med möjligheten till både fjordar och öppet vatten erbjuder Camp Steinfjord en uppsjö av möjligheter. Ni fiskar där du själv trivs bäst. Tycker ni om att vara omgiven av berg, uppskattar ni öppet hav, föredrar ni att fiska på 10 m eller 2500 m djup? Kanske föredrar ni att välja fiskevatten efter benämning på plats. Skreigrunnsdjupet, Kveitesølia eller Malangsdjupet, ni väljer själva. Vad ni än beslutar er för kommer ni garanterat komma hem med minnen för livet.


Utrustning

Har du ingen egen utrustning går det bra att hyra. Camp Steinfjord erbjuder spön och rullar i absoluta toppklass. Det går även bra att hyra flytdräkt i alla storlekar från Westin & Baltic.


Båtarna

Båtarna är av märket Kvaernö 615 och är utrustade med 115hk motorer från Mercury av modellen Seapro. Alla båtar har ekolod av märket Lawrance Elite ti2 7 med sjökortsplotter. För varje båt finns även VHF radio.

Kvaernö 615 är en ypperlig båt i aluminium med ett ordentligt skrov väl anpassat för miljön och erbjuder med sin storlek gott om utrymme för fyra fiskande personer. Är ni en extra person är det absolut inte något problem. I dessa båtar känner man sig alltid trygg oavsett väder.


Campen

Campen består av en ombyggd fiskeanläggning. Det är ingen tillfällighet att yrkesfiske har bedrivits på denna plats då det unika läget erbjuder otroliga möjligheter. Du kan välja att fiska i de lugna fjordarna, men också ta dig ut på öppet hav via ca 15 min båtfärd. Här lurar bland annat stortorsk och djupets drottning, hälleflundran.
Vid bryggan finns en kran monterad för avlastning och vägning. Väl iland tas fisken enkelt om hand i det välutrustade renseriet om ca 250 kvm. Här finner var och en ett eget rensbord och en stor frysbox som delas med rumskamraterna.
Senja kallas ofta för ”äventyrsön”. Vill du ta en paus i fisket eller bara koppla av finns det möjlighet att ta del av hisnande vyer, fascinerande djurliv och majestätisk natur. Senja har något för alla.


Tullregler

Tänk på att norska tullen har bestämmelser för vad man får ta med sig in i landet. Gå gärna in på Norge tullverks hemsida för kontroll av regler.

Läs mer

Fiske Shop

I vår mycket välutrustade shop finns allt från beteslås, lina, knivar, tänger, pilkar och jiggar i alla storlekar och mycket annan utrustning. Allt noga testat i våra vatten. Här finner du allt du kan tänkas behövas för den perfekta vistelsen.