Bra att veta

Boende

Våra nyrenoverade boenden kan erbjuda dig ett bekvämt boende där du vaknar utvilad och redo för en dag av fiske eller för att utforska allt som Senja har att erbjuda.

Med totalt 40 bäddar kan vi erbjuda plats för både små sällskap eller större företagsgrupper. Våra boendealternativ är fördelade i sju 4-bäddsrum, en lägenhet med 4 bäddar och den fristående Villan med 8 bäddar.


Restaurang

Precis intill vattnet finner ni campens nyrenoverade restaurang. Här kan ni äta och dricka på någon av restaurangens 65 sittplatser med en enastående utsikt över Steinfjorden. Kockarna använder färska och lokala råvaror och menyn byts ut regelbundet.
Ett perfekt sätt att koppla av och umgås efter en lyckad fisketur!


Fisket

Med möjligheten till både fjordar och öppet vatten erbjuder Camp Steinfjord en uppsjö av möjligheter. Ni fiskar där du själv trivs bäst. Tycker ni om att vara omgiven av berg, uppskattar ni öppet hav, föredrar ni att fiska på 10 m eller 2500 m djup? Kanske föredrar ni att välja fiskevatten efter benämning på plats. Skreigrunnsdjupet, Kveitesølia eller Malangsdjupet, ni väljer själva. Vad ni än beslutar er för kommer ni garanterat komma hem med minnen för livet.


Utrustning

Har du ingen egen utrustning går det bra att hyra. Camp Steinfjord erbjuder spön och rullar i absoluta toppklass. Vi fiskar med Shimano Torium 20 HG monterade på Westin 4 Boat 6´2/185 cm (XH 20-30 lbs 150-400g 2 sec W4BP-0622-XH).
Det går även bra att hyra flytdräkt i alla storlekar från Westin & Baltic.


Båtarna

Båtarna är av märket Kvaernö 615 från 2017 och är utrustade med 75hk Evinrude 4-taktsmotor. Alla båtar har ekolod av märket Lawrance Hook 7 med sjökortsplotter. För varje båt finns även VHF radio.

Kvaernö 615 är en ypperlig båt i aluminium med ett ordentligt skrov väl anpassat för miljön och erbjuder med sin storlek gott om utrymme för fyra fiskande personer. Är ni fler, är en extra person absolut inte något problem. I dessa båtar känner man sig alltid trygg oavsett väder.


Campen

Campen består av en ombyggd fiskeanläggning. Det är ingen tillfällighet att yrkesfiske har bedrivits på denna plats då det unika läget erbjuder otroliga möjligheter. Du kan välja att fiska i de lugna fjordarna, men också ta dig ut på öppet hav via ca 15 min båtfärd. Här lurar bland annat stortorsk och djupets drottning, hälleflundran.
Vid bryggan finns en kran monterad för avlastning och vägning. Väl iland tas fisken enkelt om hand i det välutrustade renseriet om ca 250 kvm. Här finner var och en ett eget rensbord och en stor frysbox som delas med rumskamraterna.
Senja kallas ofta för ”äventyrsön”. Vill du ta en paus i fisket eller bara koppla av finns det möjlighet att ta del av hisnande vyer, fascinerande djurliv och majestätisk natur. Senja har något för alla.


Tullregler

Fiskeridirektoratet i Norge har nya tullregler fr.o.m 2018 som gäller utförsel av fisk från Norge. Vi har samlat information som är viktigt för alla resenärer att veta om och följa. Läs igenom informationssidan som ni finner via länken här nedan.

Läs mer

Fiske Shop

I shopen kan du inhandla den utrustning du saknar för det perfekta djuphavsfisket. Här finner du bland annat beten i 200-400 g klassen samt lina från Mustad.
Givetvis kan du även köpa samma utrustning som hyrs ut om så önskas.